Stylish Mom

Sa va prezint o situatie: e dimineata, s-au trezit copiii si trebuie sa pleci la gradi/scoala. Copilul cel mare nu vrea sa se spele pe dinti si sa se imbrace. Copilul cel mic plange si se agata de tine. Tu abia te-ai trezit, buimaca, nu ai apucat sa faci dus si in zece minute trebuie sa iesi din casa. Si nu vrei sa tipi la copii pentru ca esti un parinte responsabil care nu vrea sa-si terorizeze odraslele. Dar parca iti vine s-o iei la fuga si sa nu te opresti decat intr-o padure unde sa poti urla pana cand te racoresti.

Si atunci recurgi la singura solutie existenta: iei copilul mare de mana si il impingi incet, dar sigur catre baie, il imbraci apoi repede, tragi o pereche de blugi pe tine, il iei pe sus pe cel mic si speri ca vei apuca sa-ti periezi parul in masina. De machiaj nici macar nu mai vorbim.

Si ajungi la gradi/scoala si vezi trei mamici aranjate si puse la punct care si-au adus odoarele pentru a beneficia de o educatie aleasa. Si mamica cea mai aranjata are trei copii, nu doi ca tine. Si iti trec o sumedenie de ganduri prin cap in timp ce copilul cel mic plange in continuare pentru ca nu avea chef sa se trezeasca la ora la care l-ai trezit tu: “Oare cum o putea sa arate asa la ora asta? Cu siguranta o ajuta cineva, altfel nu e posibil. Nu se poate asa ceva, eu nu mai stiu cum sa fac sa nu plec in pijamale de acasa. Clar, o ajuta cineva”. In urmatoarele cinci minute afli ca mamica (da, da, cea aranjata si cu trei copii) este singurica cuc pentru ca sotul este navigator si sta in voiaje cate sase luni pe an, iar parintii sunt in provincie, nu e nici unul pensionar. “Cum se poate asa ceva????” urli tu in sinea ta. Inseamna ca si mamica cocheta are disponibile tot cele cateva minute in care tu abia reusesti sa te speli pe dinti si pe fata.

“Ok, ea se duce la birou, probabil de-aia s-a gatit asa.” Tu, daca stai acasa cu copiii, nu ai nevoie de chestiile astea. O pereche de blugi, niste cizme si un tricou lalau sunt de ajuns. Cum, si mamica stilata sta tot acasa? Cum, e tot work-at-home mom? Si atunci, pentru ce-i trebuie atata gateala? Mai bine nu-ti mai bati capul cu asta si te duci sa culci copilul care plange intruna. Si, poate, in cele douazeci de minute in care doarme, vei reusi sa faci un dus.

***

Spuneti-mi, va rog, cate dintre voi va regasiti sau v-ati regasit vreodata in situatia asta? Mie una mi s-a intamplat acest lucru. Si mi se mai intampla. Desi, de cate ori ma aranjez si ma machiez si ma coafez, etc… ma simt muuuuult mai bine. Atunci, de ce sa nu facem din asta o obisnuinta? Si sa nu-mi spuneti ca nu e sanatos sa te machiezi… daca nu stiati, exista produse naturale (chiar organice) de machiat si le gasiti… ghici unde? Da, da, chiar la noi in magazin 😀

Dar… ca sa ajungem la acest moment, este necesar sa reinvatam sa fim femei, nu numai mame. Iar prietenii nostri de la UrbanKid s-au gandit sa ne ajute. Asa ca, va invitam cu mare drag la un eveniment de fashion pentru mamici si burtici despre care gasiti mai multe detalii aici.

Va asteptam!

stylish mom

Lasă un comentariu